Burgemeester van Riswijk gaf het startsein voor vertrek. (Foto: Reinier Jansen)
Burgemeester van Riswijk gaf het startsein voor vertrek. (Foto: Reinier Jansen) Foto: Reinier Jansen

Puiflijkse Benny Bollo vierde op NK Mascotte

TILBURG/PUIFLIJK - Benny Bollo, bekend als dé mascotte van Maas en Waal, is afgelopen zaterdag vierde geworden op het Open Nederlands Kampioenschap Mascotte in Tilburg. Samen met dertig andere mascottes van sportclubs, winkelcentra en vakantieparken streed hij om de titel 'Beste Mascotte van Nederland'. Eerder al werd hij respectievelijk eerste en tweede op het evenement.

Met zeventien vrijwilligers en twintig fans vertrok Benny Bollo, vertolkt door Drutenaar Bennie van Dinteren (28), vanuit Puiflijk in een grote Amerikaanse truck. Burgemeester Luciën van Riswijk was aanwezig om Van Dinteren succes te wensen. De Drutense burgemeester gaf het startsein voor vertrek door het oplaten van een tros ballonnen, waardoor de weg naar Tilburg vrij gemaakt werd.
G-voetbalweekend
Het Open Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd tijdens het G-voetbalweekend, een voetbalevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De mascottes werden beoordeeld op drie onderdelen: een fotoshoot, mascotterun en dance battle.
Hierbij werd door de jury gelet op het enthousiasme, de omgang met het publiek, samenwerking en de algehele uitstraling. In de jury zaten onder meer bekenden als Johan Vlemmix en Rasta Ruud.