Druten staat er financieel goed voor

DRUTEN - De financiƫle situatie van de gemeente Druten is gezond. Dit blijkt uit de voorjaarsnota die op 29 juni besproken wordt door de gemeenteraad. Uit die voorjaarsnota, een opmaat voor de begroting van 2018, blijkt onder meer dat er voor de komende jaren nog 1 miljoen euro beschikbaar is voor het uitvoeren van projecten. Voorgesteld wordt om de nieuwe gemeenteraad over dit budget te laten beslissen.

Projecten uit het collegeprogramma die nog worden uitgevoerd tot de verkiezingen, zijn onder andere de investering in duurzaamheid, de versnelling van woningbouw op plan Tichellande en de opknap van de Hogestraat. Daarnaast is er geld beschikbaar voor het uitvoeren van projecten in het sociaal domein. Ook de invulling van de locatie voormalige school De Dijk en de bouw van een sporthal staan nog op het programma.

Tevreden
Wethouder financiƫn Michel Lepoutre: 'Ik ben tevreden met het feit dat we als gemeente ons huishoudboekje voor de komende jaren weer op orde hebben. Fijn dat we de nog niet uitgevoerde plannen in het collegeprogramma nog kunnen verwezenlijken, maar daarbij ook nog voldoende geld overhouden voor de nieuwe gemeenteraad. En dat zonder lastenstijging voor inwoners. We zijn in staat geweest de economische crisis goed te doorstaan. Dit komt door de goede samenwerking met de medewerkers, inwoners, bedrijven, instanties en verenigingen. We hebben gebruik gemaakt van de kracht van de samenleving.'