Roda'28 promoveert naar vierde klasse

ZEVENAAR - Roda'28 is na twee overwinningen tegen SDZZ uit Zevenaar gepromoveerd naar de vierde klasse.

Roda'28 begon energiek aan de wedstrijd en wist direct druk te zetten op de SDZZ defensie. In de zevende minuut wist spits Marijn van Kraaij het eerste doelpunt voor Roda'28 te scoren, uit een pass van Pim Tromp. Korte tijd later was er wederom een goede aanval van de Winssense ploeg, door Stijn Gradussen in een combinatie met Pim Tromp. De keeper van SDZZ verwerkte het schot van Gradussen echter tot corner.

In de twintigste minuut leek SDZZ de stand gelijk te trekken, maar de boogbal belandde op de lat. In het verdere verloop van de eerste helft werd SDZZ wat sterker, maar uitgespeelde kansen waren er weinig meer.

Na rust zag het meegereisde Winssense publiek een aantrekkelijke wedstrijd. Na een kwartier spelen was het Roda'28 topscoorder Marijn van Kraaij die de 2-0 maakte. Tjeerd Steeg scoorde in de 70e minuut de 3–0, uit een corner van Stijn Gradussen. Als kers op de taart wist invaller Joost Gerrits in de 85e minuut de 4-0 binnen te tikken. Dankzij de overwinning promoveert de ploeg naar de vierde klasse. De promotie werd gevierd met een rondrit door Winssen en een feestje op sportpark De Boshof.