DIO'30 JO19-1 met één been in finale

DRUTEN - DIO'30 JO19-1 speelde afgelopen zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Erp JO19-1 om een plaats in de finale van de nacompetitie, voor promotie naar de vierde divisie.

Ondanks het extreem hete weer probeerde DIO'30 vanaf de aftrap het spel naar zich toe te trekken. Dit resulteerde al snel in een grote kans, die helaas op de lat terechtkwam. Slecht uitverdedigen van de keeper van Erp, halverwege de eerste helft, leverde de 1-0 voor DIO'30 op. De DIO'30 speler kreeg de bal voor de voeten en schoot deze vanaf 25 meter, over de voor zijn doel staande keeper heen, binnen. De Drutense voetballers kregen in de eerste helft nog twee grote kansen, maar wisten niet meer te scoren.

Na rust kwam Erp beter uit de kleedkamer dan DIO'30. Dit leverde ze weliswaar veldoverwicht op, maar resulteerde niet in echte kansen. DIO'30 wist deze kansen wel te creëren en maakte halverwege de tweede helft het tweede doelpunt. Door de 2-0 voorsprong kwamen er extra krachten vrij bij de DIO'30 spelers, welke leidden tot enkele kansen en één goal.

DIO'30 moet zaterdag 3 juni de 3-0 voorsprong verdedigen in de uitwedstrijd bij Erp, om een plaats in de finale te bemachtigen, waar gespeeld wordt om promotie naar de vierde divisie.