Wethouder Michel Lepoutre (midden) en coördinator Theo Roelofs, samen met de toezichthouders van het Drutens Bosje.
Wethouder Michel Lepoutre (midden) en coördinator Theo Roelofs, samen met de toezichthouders van het Drutens Bosje. Foto: Ruben Schiks

Trotse toezichthouders openen beheerdersruimte Drutens Bosje

DRUTEN – Trots opende Wethouder Lepoutre afgelopen maandag 29 mei officieel de nieuwe beheerdersruimte voor de vrijwillige toezichthouders van het Drutens Bosje.

Door Diana Meurs

'In de beheerdersruimte, ter plekke gedoopt tot 'Honk Boszicht', kunnen de toezichthouders een kop koffie drinken en hun materialen kwijt', vertelt de wethouder. Het Drutens Bosje gaat de wethouder zichtbaar na aan het hart: 'We hebben veel geïnvesteerd in het opknappen van het park, maar om het in goede staat te houden is toezicht helaas hard nodig.' Hij is trots op het werk dat de vrijwillige toezichthouders verrichten. Ze lopen overdag en 's avonds rondes om ervoor te zorgen dat bezoekers het park weer netjes achterlaten en er geen vandalisme plaatsvindt. Samen met Van Kerkhof Groen en Bloem verzorgen ze ook het onderhoud van het Drutens Bosje.

Heerlijke plek
Theo Roelofs, coördinator van het enthousiaste team, is net als de meeste andere toezichthouders vanaf de opening in 2009 actief betrokken bij het beheer van het bosje. Hij weet nog hoe het park er destijds bijlag: 'Het was een verpauperd trimbos, maar nu is het een plek om te ontspannen en te genieten. Van het speelbos, de rijkdom aan flora en fauna en, in de winter, van de prachtige schaatsbaan.'

Trots
De zes toezichthouders nemen elk trots de sleutel van hun nieuwe honk en een flesje wijn in ontvangst. De liefde voor het Drutens Bosje straalt van hen af. 'We houden elkaar gemotiveerd en eigenlijk is een beetje liefde voor de natuur alles wat je nodig hebt', vertelt Hans Gubbels, één van de toezichthouders.

Nieuwe vrijwilligers
Het Drutens Bosje kan nieuwe vrijwilligers gebruiken. Belangstellenden die de huidige toezichthouders zouden willen ondersteunen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden bij de gemeente Druten, via tel. 14 0487 of per mail via info@druten.nl.