Nieuw boek Wim de Koeijer

HEEREWAARDEN - Onlangs verscheen het tweede boek van dichter Wim de Koeijer, met als titel 'Geraakt Gezien' - Allerlei gedichten. De bundel bevat 143 gedichten waarin de schrijver geraakt werd door wat hij zag.

Door Constance Moolhuijzen

De schrijver groeide op in het Zeeuwse Yerseke, waar hij na het kopje thee bij zijn moeder, al op jonge leeftijd, in de haven gedichten optekende in de RYAM agenda van zijn middelbare school. Wim is een graag geziene gast bij het Dreumels Poetisch Genootschap, waar hij maandelijks uit eigen werk voordraagt. De schrijver heeft een manier gevonden om zijn geraaktheid in dichtvorm weer te geven, zoals hij zelf in zijn voorwoord beschrijft. Je zou deze geraaktheid als vertalingen kunnen beschouwen van stemmingen of de behoefte personen te typeren. 'Allerlei' in de titel van het boek verwijst naar uiteenlopende onderwerpen waarin gedicht is. De verontwaardiging over onrecht, vrees voor dictators en vroomheidsbeleving. Maar ook over miscommunicatie, een meisje van dertien in een tafereeltje op het station of over een hondje dat tegen een voordeur plast, gedichten met een humoristische inslag. Dit alles en veel mooie en rake woordspelingen treft u in het fraai uitgevoerde, nieuwe boek.

Het boek is te bestellen via boekscout.nl. ISBN: 978-94-0223-529-6, vaste prijs 19,99 euro. Meer info: info@boekscout.nl.