Kinderen kunnen ook koeien aaien. (Foto: Ad Lam)
Kinderen kunnen ook koeien aaien. (Foto: Ad Lam) Foto: Ad Lam

Kennismaken met het boerenleven op Horssense boerderij van familie Lam

HORSSEN - Wie altijd al eens in een echte koeienstal heeft willen kijken heeft op tweede pinksterdag de kans. Die dag opent Ad Lam namelijk de deuren van zijn vleesveehouderij, aan de Neersteindsestraat 13 in Horssen, voor publiek.

Lam vertelt vol passie over zijn bedrijf: 'We zijn hartstikke trots op wat we hier hebben en dat willen we graag met iedereen delen. Daarom is eenieder aankomend weekend van harte welkom om te zien hoe wij hier wonen en werken.'

Weet wat je eet
Het Horssense bedrijf van de familie Lam legt zich toe op het fokken van vleesvee. 'Het vlees van onze koeien is in de omgeving onder meer verkrijgbaar bij Keurslagerij Lemmers', vertelt Lam. 'Eigenaar Maarten Kocken is die dag dan ook aanwezig om bezoekers te laten proeven van het kwaliteitsproduct dat we samen in de markt zetten.' Tijdens de open dag kunnen bezoekers in de stallen met eigen ogen zien hoe de dieren met passie worden grootgebracht. De uitdrukking 'weet wat je eet' was dan ook nog nooit zo treffend.

Kalfjes knuffelen
Voor de kinderen belooft het boerenuitje eveneens een feestje te worden. Zij mogen namelijk knuffelen met pasgeboren kalfjes. Daarnaast kunnen zij lekker ravotten op de boerderij, ook is er een springkussen.

Goed doel
Voor de gelegenheid stelt de familie Lam een koe beschikbaar die tijdens de open dag, in vleespakketten van 1 en 2 kilo, te koop is. De opbrengst van die pakketten, evenals die van de consumpties die worden geschonken, wordt volledig geschonken aan Giro di KiKa, voor onderzoek naar kinderkanker.