Kevin Wattenberg.
Kevin Wattenberg. Foto: Hein Baks

Habé Meubel:
Een eigentijds familiebedrijf

Het Land van Maas en Waal heeft altijd een bloeiende meubelindustrie gehad. HaBé Meubel in Beneden-Leeuwen is hier een goed voorbeeld van. Al 35 jaar is het bedrijf bij klanten uit heel Nederland in trek. We bezoeken HaBé Meubel om te praten met de jonge eigenaar, Kevin Wattenberg.

Door Hein Baks

We stappen de zaak binnen, waar we enthousiast onthaald worden door Kevin. Wat meteen opvalt is de stijl van de meubelen. "Ik omschrijf onze meubelen altijd als 'niet klassiek en niet modern, maar eigentijds'. We hebben een eigen stijl die ergens in het midden hangt," zo legt hij uit.

Hoe is HaBé Meubel ontstaan?
"35 Jaar geleden is het bedrijf door mijn vader en zijn kompaan opgericht. HaBé staat voor Hans en Bernhard. Na een aantal jaar in de meubelindustrie gewerkt te hebben, besloten zij voor zichzelf te beginnen, en met succes." Kevin vervolgt: "Dat waren natuurlijk andere tijden en er is in die jaren veel veranderd. Mijn vader en collega maakten bijvoorbeeld nog zelf bankstellen, die vervolgens verkocht werden in de zaak. Dit is zeer arbeidsintensief en dit besteden we tegenwoordig uit aan vaklui in Duitsland."

Zo vader zo zoon
Vader Wattenberg ging met pensioen en hevelde HaBé Meubel over aan zijn zoon. Die licht toe: "Omdat ik de zaak van mijn vader heb overgenomen, zijn we een echt familiebedrijf. Met een bijkomend voordeel, dat ik af en toe nog terecht kan bij mijn vader voor advies. Hij heeft tenslotte veel ervaring, waar ik alleen maar van kan leren."

Waar komen jullie meubels vandaan?
"Zoals gezegd komen de bankstellen tegenwoordig uit Duitsland. Alle andere meubels zoals de massief eikenhouten tafels, kasten en stoelen zijn van Nederlandse makelij. Brabant om precies te zijn."

Wat onderscheidt jullie van de andere meubelzaken in Maas en Waal?
"Dat is onze service aan huis. Dat geldt uiteraard voor al onze klanten. Zo was hier laatst een stel uit Den Haag. Ze vroegen of wij ook aan huis bezorgen. Het antwoord was natuurlijk 'Ja', ook toen bleek dat ze in Den Haag wonen. Ik ben er trots op dat onze klanten overal vandaan komen."

Tijdens de rondleiding door de winkel zien we veel afgeprijsde meubelen. Is dat iets van deze periode of heeft HaBé altijd veel acties? Kevin: "Dat is niet iets dat speciaal nu speelt. Ik wil dat de boel blijft 'stromen' dus zorg ik altijd voor leuke aanbiedingen. We proberen voor elke portemonnee genoeg te bieden. Zo hebben wij behalve alle houten meubelen ook een aanbod dat gemaakt is van kunststof materialen. En zeg nou zelf: zie jij het verschil?"

"Bij goede service hoort ook advies. Daarom geven wij vaak stalen van verschillende kleuren mee naar huis, zodat mensen eerst zelf kunnen beoordelen wat het mooiste in hun interieur past. Daarna komen we er samen altijd wel uit. Ik geef vrijblijvend advies. Niks hoeft, alles kan."

Meer informatie
Kom langs in de winkel aan de Beatrixstraat 65d te Beneden Leeuwen. Er is gratis parkeergelegenheid. Bezoek op afspraak buiten openingstijden is mogelijk, zie hiervoor www.habemeubel.nl of bel 0487-594157. Mailen kan ook, naar habemeubel@gmail.com. Meer informatie over het bedrijf op de website of volg Habé Meubel op Facebook en blij op de hoogte van leuke acties.