De organisatie van de Survivalrun Boven-Leeuwen investeert in de toekomst.
De organisatie van de Survivalrun Boven-Leeuwen investeert in de toekomst. Foto: Laura den Biesen

Survivalrun blijft aan de weg timmeren

BOVEN-LEEUWEN - Survival- en obstacleruns veroveren in rap tempo terrein. Mede dankzij populaire televisieprogramma's als 'Wipe-Out' en 'Ninja Warrior' schieten soortgelijke initiatieven in heel het land als paddenstoelen uit de grond. De pioniers van de gewilde hindernisloop komen echter uit Boven-Leeuwen. Daar wordt binnenkort namelijk voor de tweeëntwintigste keer een run gehouden.

Door Ruben Schiks

Dat hun concept staat als een huis, bewees het recordtempo waarin het maximaal aantal deelnemers van 650 bereikt werd. Voor de organisatie echter geen reden om achterover te leunen: 'Het gaf ons de mogelijkheid om te bestuderen hoe we ons evenement kunnen blijven professionaliseren', vertelt mede-organisator René den Biesen.

'Door het toenemende aantal inschrijvingen ontstond meer investeringsruimte', vertelt Den Biesen. 'Daardoor worden de hindernissen steeds grootser en spectaculairder van opzet. Erg belangrijk, want zo houden we ons evenement verrassend', zo meent hij. De hindernissen worden overigens mede gecreëerd door omwonenden en Scouting Don Bosco uit Beneden-Leeuwen. Sinds dit jaar levert Storm Outdoor uit Deest ook twee hindernissen. 'Ieder drukt er zijn eigen stempel op', aldus Den Biesen. 'Zo ontstaat een uitdagend parcours, waarin sensatie, hilariteit en behendigheid elkaar afwisselen.'

Arena
Naast deelnemers vormen ook toeschouwers een belangrijk speerpunt in de toekomstvisie. 'Qua deelnemersaantallen zitten we aardig aan onze maximale capaciteit, maar we hebben wel de ambitie om ons evenement te laten groeien. Dat doen we onder meer door toeschouwers meer bij het spektakel te betrekken', vertelt Den Biesen. In Leefpark Groenewoud, de centrale plek van de run, komt dit jaar voor het eerst een soort van arena, waar zij een '360-graden view' hebben op de spectaculaire start, finish en Kidsrun. Daar is tevens volop live muziek en, na de prijsuitreiking, een gezellige afterparty.'

De survivalrun vindt plaats op 18 juni. Voor de Kidsrun (voor zes- tot en met negenjarigen) kan op de dag zelf worden ingeschreven.