De molen van Alphen.
De molen van Alphen. Foto: Reinier Jansen

Maas en Waalse Molendag

MAAS EN WAAL - Tien molens in het Land van Maas en Waal zijn zondag 4 juni geopend voor publiek, tijdens de Open Maas en Waalse Molendag. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Middels fietsroutes zijn de molens met elkaar verbonden.

Tijdens de Open Maas en Waalse Molendag kunnen belangstellenden de molens bezichtigen onder begeleiding van molenaars, die met plezier vertellen over de werking van de molen en vragen kunnen beantwoorden. Er zijn onder meer standerdmolens, beltmolens en stellingmolens te zien. Bij voldoende wind zullen de molens ook draaien.

Fietstochten
Er zijn twee fietsroutes samengesteld die langs de tien molens voeren; een oostelijke en een westelijke route door het land van Maas en Waal. Bij iedere molen kan er deelgenomen worden aan een prijsvraag en voor de jongste bezoekers zijn er kleurplaten.

Proeverij
Bij diverse molens zijn er activiteiten. Zo worden er onder meer rondleidingen verzorgd en meelproducten verkocht. Bij de standerdmolen 'De Haag' in Beuningen is een proeverij. Op meerdere plekken schenken de molenaars een kopje koffie, thee of limonade.

De deelnemende molens zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de te bezichtigen molens, de fietsroutes en de diverse activiteiten kijk op de website www.openmaasenwaalsemolendag.nl.