Het terrein werd al getest. (Foto: RTV De Leeuwen)
Het terrein werd al getest. (Foto: RTV De Leeuwen) Foto: RTV De Leeuwen

Mountainbiken op speciaal junior terrein

BENEDEN-LEEUWEN - Maas en Waalse jongeren kunnen sinds kort in Beneden-Leeuwen mountainbiken op een speciaal ingericht junior terrein. Aankomende zaterdag wordt het terrein, dat onderdeel uitmaakt van de accommodatie van RTV de Leeuwen aan het Zijveld, officieel geopend. Iedereen is van harte uitgenodigd om het terrein te komen verkennen.

RTV de Leeuwen is een wieler- en mountainbikevereniging met leden van alle leeftijden, die deelnemen aan verschillende tochten. Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe junior terrein is het voor basisschoolkinderen uit de regio mogelijk om eens uit te proberen hoe het is om op een mountainbike te fietsen.

Ook voor kinderen die niet in het bezit zijn van een mountainbike of helm is deelname mogelijk. De organisatie zorgt dat er voldoende mountainbikes en helmen vanuit de club beschikbaar worden gesteld.

Programma
Om 13.30 uur is er een Rabo Mountainbike Clinic voor basisschoolkinderen. Daarna wordt het terrein, om 14.30 uur, officieel geopend door Paul Brouwer, directievoorzitter van Rabobank Maas en Waal. Omstreeks 14.45 uur gaat een wedstrijd in verschillende leeftijdscategorieën van start, met aansluitend een prijsuitreiking. Deelname aan de Rabo Mountainbike Clinic is gratis. Kinderen kunnen zich aanmelden per mail via info@rtvdeleeuwen.nl. Vermeld daarbij naam, leeftijd en telefoonnummer.