Ergernis hondenpoep

DRUTEN - Gemeente Druten gaat vanaf juni de overlast van hondenpoep aanpakken door te starten met twee pilots.

Door Piet Zeeuwen

Op tien plaatsen worden hondenpoepafvalbakken geplaatst. In Puiflijk op de Kerkstraat en op de kruising Langstuk/Koningsweg. In Druten op de Koekoek, de Parken, de Boldershoflaan, de Geerstraat en de Ruyterstraat. In Deest komt de bak in de Grotestraat te staan, in Horssen in de Octopusstraat en in Afferden op de hoek van de Ringelenbergstraat/Schriksestraat. Het legen van de afvalbakken neemt de gemeente op zich. In het plan Tichellande is daarnaast ook een nieuw hondenlosloopterrein opgenomen.

Naast de extra bakken komen er twee gebieden waar honden aangelijnd uitgelaten mogen worden zonder ruimplicht. De stroken worden gemarkeerd met bordjes en komen aan de groenstroken langs de Van Heemstraweg en aan de Overrijkskamp. Mocht er op deze plekken teveel poep komen te liggen dan gaat de gemeente met een nieuw aangeschafte 'bio-zuiger' de boel reinigen. De nieuwe aanpak zal na één jaar worden geëvalueerd.

Het huidige beleid bestaat uit een aanlijnplicht voor honden en een ruimplicht binnen de bebouwde kom, een verbod van honden op speelplaatsen, de aanwezigheid van hondenlosloopterreinen en de inzet van boa's.