Claudia Hermsen.
Claudia Hermsen. Foto: Hein Baks

Ik wil mensen helpen

Claudia Hermsen uit Beuningen helpt mensen die er zelf niet meer helemaal uitkomen. Bijvoorbeeld omdat ze klachten hebben, die maar niet over gaan maar waarvoor geen oorzaak gevonden kan worden.

Door Hein Baks

In 2012 nam het leven van Claudia een wending: na een reorganisatie werd ze bij haar werkgever, De Gelderlander, overcompleet. Ze besloot haar droom na te jagen: een 'gezondcentrum' oprichten.

"Die droom is bijna uitgekomen," vertelt Claudia op een zonnige middag in haar werkruimte in Beuningen. "Ik wil graag een plek creëren waar zoveel mogelijk soorten alternatieve hulp zich bundelen. Van bijvoorbeeld Sensitherapie, tot acupunctuur, massages of andere alternatieve genezers. Want die dingen vullen elkaar prima aan."

"Maar het belangrijkste deel van de droom is al uitgekomen: mensen helpen," legt Claudia trots uit. "Door de vele soorten behandelingen te doen waarvoor ik heb gestudeerd. Ik ben officieel sensi- en trancehealing therapeut, reikimaster, sirius docent en kinderlichtwerker. In mijn centrum 'Innerlijke Kracht' (IK) help ik mensen, van jong tot oud, van pijntjes af. Elke pijn is een emotie en daar gaan we samen naar kijken om er bewust van te worden en het op te lossen."

"Bij deze praktijk is ook een massage-, yoga- wellness-praktijk gevestigd (Feelings). Daarnaast heb ik al tien jaar een massagepraktijk aan huis genaamd Sawaaydi en geef ik cursussen, meditaties en healingen," vult Claudia aan.

"Wat ik precies doe hangt van de klacht af, maar meestal is het een combinatie van de vele soorten genezing die ik heb bestudeerd en waarvoor ik ben gediplomeerd. Maar eerst kijk ik natuurlijk of iemand niet gewoon naar de huisarts moet. Dat vind ik heel belangrijk. Het gaat erom dat iemand geholpen wordt, niet dat ik er beter van word."

Claudia reist ook het land door om cliënten te bezoeken. "Ik zit nooit stil, ben er fulltime mee bezig; ook met nieuwe geneeswijzen leren, zoals de Sirius Energie Methode. Zo blijf ik up to date. Het is wel zo dat oudere geneeswijzen zoals Reiki nooit zullen verdwijnen, omdat ze gewoon heel effectief zijn. Samen met de nieuwere manieren krijg je een mooi palet om je keuze uit te maken. Vaak is dat een combinatie van oude en nieuwe methoden. Net wat het beste werkt."

Waar ik kan helpen doe ik dat, zoals gezegd door een combinatie van oude en nieuwe manieren. Reiki is de oudste en maakt gebruik van de levensenergie die zit in alles dat leeft. Trancehealing is een andere manier en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Dat is vooral nuttig bij onverwerkte trauma's uit vorige levens of andere blokkades."

Maar ook nieuwe geneesmethodes komen aan bod. Hierover vertelt Claudia enthousiast: "Ik behandel allerlei klachten, zowel psychische als fysieke. Sensi is bijvoorbeeld een prachtige nieuwe geneeswijze, helemaal van deze tijd. Deze is gericht op vele klachten zoals chronische ziekten, autisme, ADHD, allergieën en fobieën. Ook voor nieuwetijdskinderen en voor als je een burn-out hebt of psychische problemen. Het is een zeer kindvriendelijke methode waarmee ik al veel mensen geholpen heb."

Iets dat helemaal 'in' is, is CBD-olie. De druppels zijn bij mij verkrijgbaar. Ik meet ook uit hoeveel druppels voor de cliënt het beste zijn. Deze druppels helpen goed tegen concentratieproblemen, slaapproblemen, onrust en vele ziekten.

Wie meer wil weten over Sensi of andere geneeswijzen kan terecht op de website van Innerlijke Kracht, www.ikinnerlijkekracht.nl. Claudia Hermsen geeft ook workshops zoals Intuïtieve Krachtige Ontwikkeling.

Wil je juist meer weten over wellness, yoga en massage, kijk dan op www.mwfeelings.nl en/of www.sawaaydi.nl.