Fierljeppen tijdens PinksterVaria. (Foto: Edwin van Kol)
Fierljeppen tijdens PinksterVaria. (Foto: Edwin van Kol) Foto: Edwin van Kol

Altforst bruist tijdens PinksterVaria

ALTFORST - Op eerste pinksterdag bruist Altforst van de activiteiten tijdens PinksterVaria. Traditiegetrouw zullen ook dit jaar een Fries en een Hollands team het tegen elkaar opnemen tijdens het jaarlijkse Fierljeppen. Maar er is meer. Zo kunnen kinderen zich uitleven in het Kikkerparadijs, is er een jaar- en brocante markt, worden er outdoorgames georganiseerd en is er live muziek.

Al wekenlang is men in Altforst bezig met het evenement, dat al sinds 1978 wordt georganiseerd, met als doel gelden te genereren voor de deelnemende verenigingen en hiermee de leefbaarheid in het dorp te waarborgen. Met een verrassend veelzijdige programma doet de organisatie haar slogan 'Meer dan een markt alleen!' met recht eer aan.

Struinen
Bezoekers van het evenement kunnen naar hartelust struinen tussen het uiteenlopende koopwaar die wordt aangeboden op de jaar- en brocantemarkt. Van de nieuwste rages tot curiosa. Daarnaast is er een carbootsale, waar men vanuit de kofferbak tweedehands hebbedingetjes kan verkopen.

Kikkerparadijs
Voor de kinderen zijn er in het Kikkerparadijs verschillende leuke activiteiten. Een hoogtepunt vormen de stormbaan van maar liefst 70 meter en de spectaculaire 'wipe-out attractie' The Striker.

De kleinste bezoekers aan het Kikkerparadijs kunnen knuffelen met kleindieren of een ritje maken op een pony. Daarnaast is er een springkussen of schminkterras.
Outdoorgames
Bezoekers vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan spannende outdoorgames. Zo wordt er een zeepkistenrace georganiseerd en kan men het tegen elkaar opnemen tijdens een potje bumpervoetbal. Daarnaast is er een klimtoren, wordt er een survivalparcours uitgezet en zijn er clinics boogschieten.

Froggy Pop
Zoals altijd speelt muziek een grote rol op het evenement. Op één van de verschillende podia vindt die dag 'Froggy Pop' plaats, waar een aantal lokale bands, waaronder Seven Thirty en Wallstreet, acte de présence zullen geven. In de grote feesttent is er livemuziek van de band Broadway, tijdens de Fierljep After Party.

Volwassenen betalen 3,50 euro entree en kinderen 1,50 euro. Verder zijn alle attracties gratis. Inschrijven voor de Carbootsale en Brocantemarkt kan via www.dynamicpromotions.nl.