Ontstemming over verplaatsen ambulancepost naar Druten

WEST MAAS EN WAAL – Het college van B&W van West Maas en Waal is ontstemd over het besluit van de RAV om de ambulancepost in Beneden-Leeuwen te verplaatsen naar Druten. Beneden-Leeuwen heeft een meer centrale positie ten opzichte van de Maasdorpen en Dreumel, dan Druten. Ook al zou de afstand officieel binnen de norm zijn, dan kan niet ontkend worden dat de verder afgelegen dorpen in West Maas en Waal op achterstand raken met deze verandering.

Door Addy de Meij

Het college is ook verbaasd over de hele gang van zaken, het besluit van de RAV is genomen zonder enige vorm van overleg met West Maas en Waal. De RAV stelt dat het te kostbaar is om de locatie in Beneden-Leeuwen aan te passen aan de eisen van de Arbowet en die van de gemeente. De kosten zouden een ton bedragen. Met deze opvatting en de conclusie daaruit is de RAV op de stoel van de gemeente gaan zitten, want de financiering komt van de gemeente. ' We betalen jaarlijks een forse bijdrage, en dat doen we om dit soort voorzieningen in stand te houden', aldus burgemeester Steenkamp, 'we zitten hier heel strikt in'. 'Wij moeten strijden voor onze inwoners', vult wethouder De Vree aan.

Burgemeester Steenkamp heeft over deze kwestie al een gesprek gehad met de directeur van de RAV van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In vervolg daarop vraagt het voltallige college van B&W om opheldering in een gesprek met de directeur van de RAV, de heer Honigh.