Duizenden appels worden bij familie Van Aanholt ingepakt voor de Maas en Waalse Appeldag.
Duizenden appels worden bij familie Van Aanholt ingepakt voor de Maas en Waalse Appeldag. Foto: John van Gelder

Appeldag in aantocht

MAAS EN WAAL - Duizenden Maas en Waalse appels worden met hulp van veel vrijwilligers ingepakt voor de Maas en Waalse Appeldag, zaterdag aanstaande. Maas en Walers sprongen afgelopen weken massaal in de bres om de de fruittelers Geert en Bianca van Aanholt een hart onder de riem te steken, nadat ruim 300 fruitbomen waren vernield.

De Maas en Waalse Appeldag is in het leven geroepen door twee betrokken Maas en Walers, Jos van Wamel en Stan van den Dobbelsteen. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 13 mei en zal waarschijnlijk een vervolg krijgen. Waar de nadruk dit jaar ligt op de verkoop van appels om de fruittelers uit Boven-Leeuwen te steunen, zal de promotie van het Land van Maas en Waal in de toekomst de boventoon voeren.

Diverse bedrijven hebben appels besteld. Zo gaat de Rabobank appels uitdelen op basisscholen in Maas en Waal, en Romex gietvloeren aan 1.000 medewerkers van de verzorgingshuizen van zorggroep Maas en Waal. De Tuinen van Appeltern deelt op zaterdag en zondag appels uit aan bezoekers van het park en de Bart van Kraaij Groep deelt appels uit aan medewerkers en leerlingen.

Activiteiten
De Maas en Waalse appels zijn op diverse locaties in Maas en Waal te koop. Een zak van twee kilo kost 3 euro. De appels zijn zaterdag te koop op de volgende plaatsen: de Markt in Druten, het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen, bij de Jumbo in Beneden-Leeuwen en bij Carwash Druten. De appels worden huis-aan-huis in Boven-Leeuwen verkocht door leden van Die Reifholzkapelle. Tijdens de Lentefair aan het water, die dit jaar in Appeltern is, worden zowel zaterdag als zondag appels verkocht. Meer over de Lentefair op pagina 22 en 23.