DIO'30 verliest van titelkandidaat SML

Door Twan van der Zandt

DRUTEN - Ondanks het verlies van afgelopen zondag is een periodetitel voor DIO'30 binnen handbereik. Formeel heeft de ploeg nog één punt nodig op een periode te winnen.

De Drutense voetballers wisten de goede reeks van de laatste weken niet voort te zetten en verloren met 1-0 van titelkandidaat SML. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, waarbij DIO'30 een aantal kansen wist te creëren.

In de tweede helft kwam DIO'30 op achterstand. Onnodig balverlies op eigen helft was de inleiding voor een aanval van SML. De verdediging werd verrast, waarop Joshua Gieling de bal knap binnen schoot. Daarna waren er goede kansen voor DIO'30 om wat terug te doen. Dani Bloemberg was een paar maal gevaarlijk, maar doelman Stefan Reijnders wist met een paar goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Er waren ook kansen voor SML, maar deze leidden niet tot doelpunten. DIO'30 probeerde nog wat te forceren, terwijl SML de voorsprong probeerde vast te houden om nog kans te maken op het kampioenschap. In de blessuretijd kreeg DIO'30 nog kansen, maar de werklust werd niet beloond.

DIO'30 gaat komende zondag op bezoek bij Hatert. Bij een overwinning is de winst in de tweede periode een feit. Bij een ander resultaat is het afhankelijk van Union, dat samen met SML nog strijdt om het kampioenschap. Mocht DIO'30 de tweede periode toch niet winnen dan pakt het zo goed als zeker de derde. Die wordt verdeeld op basis van de ranglijst, en daarvoor is de vierde plaats voldoende.