Bewegen is Leuk

Beweegtip week 2: Bewegen op de bank

Bewegen is leuk, gratis en geeft veel energie. In de tweede week van de Beweegmaand is het thema: Bewegen op de bank. Doe jij ook mee?

Op de bank zit (of lig) je doorgaans, en dat rust lekker uit, zeker na een lange werkdag. Als je na een lange werkdag voldoende bent hersteld, kan je op de bank ook bewegen. En dat je ook op die plek aan je gezondheid kunt werken, zonder dat het extra tijd of geld kost, is goed nieuws.

Beweegtips
Ga op de bank of op de stoel zitten, knijp je billen samen en strek je benen. Hou dit circa dertig seconden vol. Ontspan de spieren weer en herhaal deze oefening vijf keer. Wanneer je de oefening vaker hebt gedaan, kun je het aantal opvoeren.

Je oefent weer andere spieren door op de bank op je rug te gaan liggen, met de knieƫn gebogen en de voeten op de bank. Druk nu je bekken omhoog en hou dat dertig seconden vast. Een variatie op deze oefening is dat je, gestrekt op je zij en steunend op de voeten en elleboog, je bekken omhoog drukt. Hou dit twintig seconden vast en herhaal dit tien keer. Wissel daarna van zijde. Indien je geen (stevige) bank hebt, is deze oefening ook op de grond te doen.

Herhaling
Je kunt ook enkele malen opstaan en langzaam weer gaan zitten. Probeer met het opstaan en zitten een actieve houding aan te nemen en de buikspieren aan te spannen. Herhaal alle oefeningen enkele malen en doe ze regelmatig. Zo zijn er vele oefeningen mogelijk.

Meer informatie en tips op: www.beuningensportenbeweegt.nl