De synchroonzwemsters van Cadans behaalden mooie resultaten.
De synchroonzwemsters van Cadans behaalden mooie resultaten. Foto: Jacqueline Soetekouw

Trip naar Cesenatico belevenis voor synchroonzwemsters

BEUNINGEN - De synchroonzwemsters van Cadans uit Beuningen kijken erg tevreden terug op hun bezoek aan Cesenatico (Italië), waar ze meededen aan de wedstrijden voor de Trofeo Around Sincro. Ze waren vooraf dolenthousiast dat het de club lukte deze trip rond te breien. Het werd mogelijk dankzij de eigen werkzaamheid van de leden en vooral de steun van bedrijven en de omgeving.

Door Anton Janssen

De indrukken van de zwemsters na afloop waren overweldigend, het werd een belevenis om nooit te vergeten. De zwemsters: 'Wij voelen ons bijzonder gesteund en zijn erg trots dat onze droom is verwezenlijkt en wij ook nog eens prachtige resultaten hebben behaald.' De club uit Beuningen haalde in Italië twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast was er voor iedereen een herinneringsmedaille.

Goud was er bij Age 1 voor het trio Julia, Nina en Nèwa en bij Age 2 voor de groep Pleun, Julia, Pauline, Esther, Vera en Ilse. Zilver ging naar de duetten van de senioren Ilse en Eline. Nèwa kwam bij Age 1 soli met brons uit het water. Voor Cadans kwamen ook verschillende zwemsters voor het eerst op een wedstrijd in actie. Ze deden het verdienstelijk.
Speciale training
Op de afsluitende dag mochten de zwemsters van Cadans meedoen aan een training van Sara Sgarzi, een Italiaanse Olympisch zwemster. Drie trainsters van de Beuningse synchroonzwemvereniging mochten vanaf de badrand ook aan haar training meedoen.
De zwemsters van Cadans kijken terug op een buitengewoon geslaagde reis en een bijzondere internationale wedstrijd.