Bevrijdingsvuur in estafette naar Beuningen

BEUNINGEN - Leden van Hardloopvereniging Beuningen halen ook dit jaar het Bevrijdingsvuur in Wageningen op. Leden en niet-leden zullen lopend of op de fiets ruim 21 kilometer afleggen. Het gezelschap vertrekt rond 7.40 uur vanuit Wageningen. Rond 10.00 uur komt de groep samen onder de Tacitusbrug bij Ewijk en loopt verder richting het clubhuis van tennisvereniging Ewijk.

De tocht eindigt bij het herdenkingsmonument bij de Corneliuskerk aan de Van Heemstraweg in Beuningen, waar rond 11.00 uur de ceremonie begint. Daar wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Kinderen van basisschool De Triangel overhandigen de vlag. Scouting Beuningen hijst samen met de veteranen de vlag.

Vrijpop
Om 12.00 uur begint op het terrein naast de kerk de tweede editie van het bevrijdingsfestival Vrijpop. Vanwege het budget is het festival kleiner van opzet dan de eerste editie, maar desondanks is er een mooi programma voor deze dag opgezet. Er treden verschillende bands op, waaronder Meneer van Zanten, Rex en de Band, The Beat Goes On en Taxidermist. Tussen de optredens door verzorgt dj Benjamin Bogart de muziek. Het programma wordt kort voor middernacht afgesloten. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.vrijpop.nl.