Deelnemers aan de 56e Leeuwenmars.
Deelnemers aan de 56e Leeuwenmars. Foto: Reinier Jansen

Geslaagde editie Leeuwenmars

BOVEN-LEEUWEN - Een groot aantal wandelaars nam afgelopen weekend deel aan de 56e editie van de Leeuwenmars. De afstanden van de wandelmars varieerden van vijf tot veertig kilometer, geschikt voor jong en oud. Er kon zowel zaterdag als zondag gelopen worden.

Het parcours van de 25 kilometer afstand was traditiegetrouw op zaterdag en zondag verschillend, dus kon ook als tweedaagse gelopen worden. Aangezien de Leeuwenmars een goede voorbereiding vormt op de Vierdaagse liepen er ook veel groepen in uniform mee.

Vanuit Boven-Leeuwen trokken de wandelaars door het Land van Maas en Waal. Niet alleen de dijken werden aangedaan, ook de verschillende dorpskernen van Maas en Waal konden op een doorkomst rekenen. De routes brachten de wandelaars langs plekken waar ze normaal gesproken met de auto snel aan voorbij rijden, maar waar ze tijdens het wandelen extra van konden genieten.
Organisatie
De organisatie van de wandelmars was in handen van drie verenigingen: De vrolijke Tippelaars, voetbalvereniging DSZ en carnavalsvereniging De Roefelbus. Meer informatie over het wandelevenement en de -vereniging: www.tlpower.nl/leeuwenmars.