Foto: Gemeente West Maas en Waal
Foto: Gemeente West Maas en Waal Foto: Gemeente West Maas en Waal

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

WEST MAAS EN WAAL - De eerste dertien taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal hebben onlangs het Certificaat Basistraining Taalvrijwilliger ontvangen. Zij zijn opgeleid om mensen te kunnen begeleiden die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of het werken met een computer.

Sinds 30 november 2016 is het Digi-Taalhuis West Maas en Waal gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen. Het Digi-Taalhuis is de plek waar inwoners terecht kunnen die aan de slag willen met basisvaardigheden. Zij kunnen er bijvoorbeeld informatie krijgen over een passende taal- of digitale cursus of het taalaanbod in de buurt. Er zijn tevens computers om op te oefenen. Ook is er de mogelijkheid om te werken aan die vaardigheden met een taalvrijwilliger.
Digi-Taalhuis
Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal is een fysieke uitwerking van de taalsamenwerking tussen acht partijen: Gemeente West Maas en Waal, ROC Rivor, Bibliotheek Rivierenland, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland (VWON), Sociom, Werkcoƶperatie West Maas en Waal, GGD Gelderland -Zuid en de Maas & Waal Academie.

Voor het Digi-Taalhuis zijn nog meer taalvrijwilligers nodig. Een taalvrijwilliger kan het verschil maken in iemands leven. Taalhuisdocent Marianne Herckenrath geeft u graag meer informatie over de functie. Zij is bereikbaar via tel. 06-23128794.

???????