Calvarieberg Beneden-Leeuwen.
Calvarieberg Beneden-Leeuwen. Foto: Stichting 4 meiherdenking Beneden-Leeuwen

Aandacht voor renovatie Calvarieberg

BENEDEN-LEEUWEN - Tijdens de 4 meiherdenking in Beneden-Leeuwen wordt de renovatie van het monument in de Calvarieberg, op de begraafplaats achter de kerk, onder de aandacht gebracht.

De wand achter de zwarte natuurstenen plaat, waarin alle oorlogsslachtoffers van Beneden-Leeuwen staan gebeiteld, vertoont verkleuringen. Dat duidt op vochtinwerking. Hemelwater doordrenkt de stenen van het monument en men verwacht dat dit met name in de winter bij vorst ernstige schade tot gevolg kan hebben. Willie Ariëns zal tijdens de herdenking in de kerk informatie verstrekken over de werkzaamheden die in de mei zullen starten.
Herdenking
De herdenking in Beneden-Leeuwen staat in het teken van twee jonge oorlogsslachtoffers, Rika en Otto de Hövel, in het kader van 'de kracht van het persoonlijke verhaal'.

Het herdenkingsprogramma in de kerk begint om 19.00 uur. Vervolgens is er een stille tocht naar het monument op de begraafplaats achter de kerk. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte met aansluitend de kranslegging.