Niels Gijsbers, Machteld Walraven en Joris Timmerman.
Niels Gijsbers, Machteld Walraven en Joris Timmerman. Foto: John van Gelder

LenteFair viert zesde editie aan het water

Door Ruben Schiks

APPELTERN - Voor de zesde keer op rij staat volgend weekend de succesvolle LenteFair op de agenda. Dit jaar wordt de Wijchense kasteeltuin verruild voor de schilderachtige oevers van de Maas bij recreatiegebied De Gouden Ham. Daar worden bezoekers getrakteerd op een verrassend programma op én om het water.

Bezoekers van de LenteFair wacht ook dit jaar een divers aanbod activiteiten, waarbij aandacht voor het buitenleven centraal staat. Zo is er een verscheidenheid aan standhouders met brocante, streek- en lifestyleproducten en handgemaakte accessoires. Daarnaast is er volop live muziek. Wanneer de vele indrukken hongerig hebben gemaakt kan men voor een hapje en drankje neerstrijken op één van de loungebanken met de voeten in het zand.

Dat laatste is volgens organisatoren Niels Gijsbers en Machteld Walraven één van de pluspunten van de nieuwe locatie: 'De aanwezigheid van zand, strand en natuurlijk water zorgt voor een vakantiegevoel', vertelt Gijsbers. 'Natuurlijk zijn stands onlosmakelijk met ons evenement verbonden, maar de LenteFair biedt meer. Gedurende de hele dag zijn er zowel op het strand als op het water verschillende activiteiten te beleven.'

Outdooractiviteiten
In samenwerking met Riverside worden tijdens de LenteFair diverse outdooractiviteiten aangeboden, die leuk zijn voor kinderen én volwassenen. 'Er is onder meer een klimmuur en mega zandbak, daarnaast kan men met kano's en waterfietsen zelf het water van De Gouden Ham verkennen', aldus Joris Timmerman van Riverside. Ook zijn er verschillende spectaculaire demonstraties te bewonderen, van onder meer roofvogels en reddingshonden.

De LenteFair aan het water wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 mei en is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is er tot 20.00 uur live muziek bij het paviljoen. De entree is 3,50 euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree.