Trug in de tèd. (Foto: Reinier Jansen)
Trug in de tèd. (Foto: Reinier Jansen) Foto: Reinier Jansen

Trug in de tèd op uitnodiging naar Trier

BENEDEN-LEEUWEN - Het Lauws koor "Trug in de tèd" is op uitnodiging van de Chormeile 2017 te gast in het mooie Duitse stadje Trier, op zaterdag 29 en zondag 30 april. Het koor gaat daar 3 optredens verzorgen. Tijdens het grote korenfestival zijn er koren uit onder andere Luxemburg, België en Duitsland.

Er zijn optredens van verschillende koren zoals: een jazzkoor, gospelkoren, kinderkoren en Shantykoren, die op verschillende plaatsen in de stad zullen optreden. Op zaterdagmiddag en zondagmorgen kan "Trug in de tèd" laten horen wat ze in hun mars hebben. Er is de laatste tijd, tijdens de repetities, veel Duitstalig repertoire ingestudeerd, maar het koor zingt ook Hollandse en Engelse liedjes. Trug in de tèd staat die dag onder leiding van Ben Duitsman.

Een van de commissieleden laat weten dat het voor het koor een enorme eer is om in Trier te mogen optreden. Zaterdagmorgen vroeg vertrekt het gezelschap met de bus en zondagavond keren de koorleden en muzikanten weer terug naar Maas en Waal.