Foto: Reinier Jansen
Foto: Reinier Jansen Foto: Reinier Jansen

Mariaschool wint Kindergemeenteraad

WEST MAAS EN WAAL - In aanwezigheid van ruim 125 mensen op de publieke tribune begon afgelopen donderdag 13 april om 18.00 uur de Kinderraadsvergadering in het gemeentehuis van West Maas en Waal. Na een spannende vergadering werd het voorstel 'Actief op de Stormbaan' van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen gekozen tot winnend project.

De leerlingen van de Mariaschool willen met hun project meer, en leuke, bewegingsmogelijkheden creƫren waar alle basisscholen binnen de gemeente West Maas en Waal gebruik van mogen maken. De mobiele stormbaan kan vanuit een vaste opslagplek naar elke basisschool vervoerd worden. Er wordt overigens nog wel gezocht naar deze vaste opslagplek. De leerlingen hebben contact gezocht met Actief Maas en Waal. Zij hebben beloofd de organisatie op zich te willen nemen. Verenigingen kunnen de stormbaan tegen een kleine vergoeding huren.

De leerlingen kregen een cheque ter waarde van 5.000 euro uitgereikt door de voorzitter van de raadsvergadering, wethouder Bert van Swam. Het project zal zo snel mogelijk gerealiseerd worden.