The Streets
The Streets Foto: Ron van Varik

Campingseizoen Heerewaarden start met Eierpop 2017

HEEREWAARDEN – Camping Heerewaarden opent het seizoen traditiegetrouw met het muziekevenement Eierpop. Op zaterdag 22 april treden diverse lokale bands op, waaronder Vanèges en The Streets.

De camping en jachthaven Heerewaarden is met een wederopbouw bezig na een grote brand in 2015. Met de start van het campingseizoen wordt ook het nieuwe hoofdgebouw geopend. Reden voor een spectaculair muziekfeest aan het water.

Vanèges
Vanaf 21.00 uur is er muziek van Vanèges, The Streets en Nipple Six. Tussen de optredens door zorgt een verrassend dj duo voor de muziek. Vanèges brengt een breed repertoire, van Blondie, Bowie en de Beatles tot aan Joplin, Police en Velvet Revolver. Het strak stuwende drumwerk en vette baslijnen worden aangevuld met heerlijk gitaarwerk en stoer stemgeluid van zangeres Dorianne.

Single release The Streets
De Maasdrielse formatie The Streets speelt (hard)rock covers van onder andere Metallica, Rammstein en Guns N' Roses. Sinds 2011 staat de band op de planken, en onlangs wisten de muzikanten de finale te bereiken van de bandwedstrijd The Clash of the Coverbands. Tijdens Eierpop presenteert de band haar eerste single, die op 22 april gereleased wordt op Spotify en iTunes. De single is een mash-up van Sweet Dreams (Eurythmics) en Seven Nation Army (The White Stripes), genaamd 'Seven Nation Dreams'.

Nipple Six
Eierpop 2017 wordt afgesloten door Nipple Six. De band brengt een mix van Pop, Rock en Rock'n Roll uit de jaren '60 en '70. Het instrumentale gedeelte wordt ingevuld door Perry Vermeulen (gitaar), Nico Sepers (gitaar), Fred Hommersom (toetsen), Mathe Stoof (basgitaar) en Jasper Brinkman (drums). De zang wordt verzorgd door Hennie Brinkman, Marianne en Nathalie Broekmeulen. Het is voorlopig de laatste keer dat de band in deze samenstelling optreed.

Eierpop 2017 wordt gehouden op Camping Heerewaarden, Hogestraat 37 in Heerewaarden. De bands spelen vanaf 21.00 uur. De entree is gratis.