Laura Smulders. Foto: Craig Dutton
Laura Smulders. Foto: Craig Dutton Foto: Craig Dutton

Dubbele winst voor Laura Smulders

ZOLDER - BMX-ster Laura Smulders uit Horssen kan terugkijken op een succesvol crossweekend. Ze boekte in het Belgische Zolder haar eerste winst van dit jaar, om de dag erop nogmaals de eerste plaats te bemachtigen.

Zaterdag 1 april gingen de eerste drie ronden Smulders zeer goed af, wat haar in de halve finale bracht. In de strijd tegen Olympisch kampioene Mariana Pajon kwam de Horssense als beste uit de bus. Zij had daardoor de eerste keuze in de finale ronde, en koos voor het rijden in de binnenkant van de baan, met wederom Pajon naast naar. Hoewel de start van Smulders iets minder was, maakte haar versnelling dat goed. Zo kon ze ook in de finale haar concurrent achter zich laten.
Strakke ronde
De tweede dag was voor de Horssense wederom een geslaagde dag, met goede manches. Ondanks een mindere start in de halve finale, stond zij toch op één in de finale, met Bondarenko naast zich. In een strakke ronde, die Smulders naar eigen zeggen 'lekker agressief' reed, hield zij haar concurrenten op een behoorlijke afstand.

Uiteindelijk wist Smulders geen enkel rondje te verliezen en boekte zij een dubbele winst.