Foto: William van den Akker
Foto: William van den Akker Foto: William van den Akker

Excursie Ruimte voor de Waal

BEUNINGEN - De Beuningse uiterwaarden blijven in beweging: in het verleden zijn weilanden omgevormd tot natuurgebieden, maar omwille van de waterveiligheid staan nieuwe ingrepen op stapel. Een gids van Het Dijkmagazijn laat zondag 9 april zien wat er is bereikt en schetst een beeld van de toekomst.

Met oude kaarten van het gebied en toekomstschetsen is te zien hoe sterk het gebied steeds verandert. Zo zijn vorig jaar de nog jonge wilgenbossen flink uitgedund. Door goed te kijken is nog te zien waar er gekapt is en welk doel men nastreeft. Onderweg treft men met een beetje geluk een kudde konikspaarden of rode geuzen. De kuddes grazen in het natuurgebied om het een open structuur te geven. Dat is onder meer van belang voor de doorstroming van water als dat hoog staat. Maar dat is niet voldoende. Mee stromende nevengeulen kunnen een oplossing bieden. Hoe en waar die geprojecteerd zijn wordt zondag getoond.
De excursie start bij Het Dijkmagazijn in Beuningen. Deelname is gratis. Reserveren kan via dijkmagazijn@hetnet.nl of via tel 024-677 70 00. Tip: trek stevig schoeisel aan.