Koor 't Kum Goed
Koor 't Kum Goed Foto: Ruben Schiks

Koren uit alle windstreken bij Puiflijkse Meezingmiddag

PUIFLIJK - Koor 't Kum Goed bestaat vijf jaar en dat vieren de koorleden tijdens een meezingmiddag, aanstaande zondag in Zaal De Linde in Puiflijk. Leedvermaak uit Oeffelt, Trug in de Tèd uit Beneden-Leeuwen en Smartlappenkoor 't Anker uit Alphen zijn eveneens van de partij en trakteren bezoekers, samen met het jubilerende koor, op het onvervalste Nederlandse lied.

Door Ruben Schiks

Het is de vierde keer dat 't Kum Goed een meezingmiddag organiseert, en niet zonder succes. Telkens weer weten de leden, samen met bevriende koren, een volle zaal te trekken. Hun geheim? Een ontspannen en gezellige middag verzorgen met een hoog ons-kent-ons gehalte.

Ieder jaar zijn er koren uit alle windstreken te gast in de Puiflijkse residentie. 'Die kennen we van onze optredens in het land', vertelt Riekie Reijnen, oprichtster van 't Kum Goed. 'Van tijd tot tijd zingen we op elkaars festivals, waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat zorgt voor een unieke chemie.'

Gemoedelijk karakter
Precies vijf jaar geleden nam Reijnen het initiatief om een eigen koor op te richten. Diezelfde dag nog telde het koor in oprichting al vijftien leden. 'Inmiddels zijn dat er 33, van wie nog steeds een groot aantal van het eerste uur', vertelt zij trots.

'Eens in de twee weken repeteren we in voltallige setting, met onze koorleden en muzikanten, onder leiding van dirigente José Smit. Daarnaast verzorgen we optredens in zorgcentra, op festivals en op uitnodiging van verschillende KBO's en afdelingen van De Zonnebloem.' Reijnen is met name trots op de sfeer onder de leden: 'Het karakter van 't Kum Goed is gemoedelijk en dat stralen we ook uit.'

Levenslied
Net als hun drie gastkoren draagt 't Kum Goed het Nederlandse lied een warm hart toe. Samen brengen zij aanstaande zondag een gevarieerd repertoire levensliederen, smartlappen en zeemansliedjes ten gehore. Naast zang is er ook live begeleiding van verschillende muzikanten. Zo neemt het Leeuwense Trug in de Tèd hun vaste begeleidingsband 'The Melody Players' mee. Aan spreekstalmeester Gerard van de Graaf de schone taak het geheel in goede banen te leiden.

Gratis entree
De Puiflijkse Meezingmiddag wordt gehouden van 12.30 tot 17.45 uur in Zaal De Linde aan de Koningsweg 1 in Puiflijk. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.