Jan Smit.
Jan Smit. Foto: Volendam Music

Jan Smit op Wiellawaai

BENEDEN-LEEUWEN - Ook al duurt het nog drie maanden, de organisatie van de Stichting Dag van Leeuwen is er klaar voor. Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli vindt op 'de Wiel' en in de straten van Beneden-Leeuwen het driedaags feestweekend plaats.

De organisatie heeft wederom fantastische artiesten weten vast te leggen, met als hoogtepunt op de zaterdagavond Jan Smit.

Vrijdagavond staat in het teken van de jeugd. Het is de organisatie gelukt om Darkraver, Dj Ruthless, Fabulous 90's DJ Team, VJ Mellow Mels en Dj Mike te contracteren voor deze avond. Een line-up die ervoor moet zorgen dat de openingsavond minstens zo succesvol is als voorgaande jaren. De avond begint om 20.00 uur.
Kindermiddag
Na het grote succes van vorig jaar heeft Stichting Dag van Leeuwen ook dit jaar op zaterdag een Kindermiddag. Voor het jongste publiek zijn er de Telekids Discoshow, een optreden van meidengroep RAAK! en diverse kinderattracties. De kindermiddag wordt mede mogelijk gemaakt door De Waal Autogroep.

Zaterdagavond treden er diverse artiesten op, zoals Dj Mike, coverband The Tour en Django Wagner. De hoofdact en afsluiter van de avond is Jan Smit. Onlangs werd bekendgemaakt dat de Volendamse zanger deel uit zal gaan maken van de Toppers, de meest succesvolle zangformatie van Nederland. Met zijn bekende en populaire nummers zal Jan Smit een grote bijdrage leveren aan het slagen van de feestavond op 'de Wiel'.

Dag van Leeuwen
Zondag staat de Dag van Leeuwen op het programma, een familiedag bij uitstek. Ooit begonnen als een braderie met wat kleine attracties, en anno 2017 uitgegroeid tot Lauws Mertje met zo'n 200 kramen, straattheater, een kinderplein en diverse terrasjes met gezellige muziek langs de route. In de Sportlaan zijn er traditiegetrouw de buikschuifkampioenschappen, en op het Dorpsplein wordt de nieuwe virtuele voetbalsensatie Blind Ball gepresenteerd. Ook zijn er op het terrein de nodige springkussens te vinden. Kortom, er is zoveel te doen dat de bezoekers tijd tekort komen. Aan het einde van de middag wordt in de feesttent op 'de Wiel' het weekend afgesloten met optredens van Dj Mike, Coverband Slamm en Stef Ekkel.

Voorverkoop
Lees meer over Wiellawaai en de Dag van Leeuwen, het volledige programma en de start van de voorverkoop op www.dagvanleeuwen.nl of volg Stichting Dag van Leeuwen via Facebook.