Demi van Wijk van Beuningen Nu en Morgen.
Demi van Wijk van Beuningen Nu en Morgen. Foto: Ger Loeffen

Met het burgerpanel heb je de kans om invloed uit te oefenen

MAAS EN WAAL - In de lokale politiek is er eigenlijk maar weinig aandacht voor de politiek. Zoals raadslid Demi van Wijk (22) van Beuningen Nu en Morgen met eigen woorden zegt: politiek is niet hip. Terwijl het vaak wel gaat om onderwerpen die men direct raakt. Met behulp van het burgerpanel kan de politiek niet alleen toegankelijk worden, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de besluitvorming.

Door Lieke Beijer

"Het burgerpanel kan partijen helpen bij het maken van hun keuzes, of het kan juist een bevestiging zijn voor wat partijen al verkondigen", vertelt Demi. En om die reden is deze Beuningse dame ambassadeur van het burgerpanel geworden. "De belangrijkste functie van het burgerpanel is voor mij dat ik weet wat er speelt onder de Maas & Walers. Hoe belangrijk is dat als politicus. Als politieke partij doe je erg je best om veel mensen enthousiast te maken voor de politiek, maar dat is vaak tevergeefs. De achterban van een partij bestaat uit veel verschillende type mensen, maar het representeert niet de hele gemeente. En daarbij vervult het burgerpanel een belangrijke rol."

Juist om bovenstaande redenen wilt Demi, net als de andere ambassadeurs, burgers uit het prachtige Land van Maas en Waal oproepen om lid te worden van het burgerpanel. "Beste Maas & Walers, je zult vast wel eens hebben gedacht: had die gemeente dat nou maar anders gedaan. Dit is nu jouw kans om invloed uit te oefenen op wat er speelt in Maas en Waal. Het kost je hooguit vijf minuten, maar daarmee druk jij wel jouw stempel op de ontwikkelingen in Maas en Waal. Jouw stem doet er toe!"

Eind maart is de eerste raadpleging. Meld je aan via www.tipdemaasenwaler.nl.