Speelberg

APPELTERN - In het kader van de vrijwilligersactie NL Doet werd in Appeltern zaterdag gewerkt aan het realiseren van een speelberg op het schoolplein van de Gravin van Rechterenschool. Bij de verhuizing van de school van de Spitsestraat naar het Gentenhof, afgelopen zomer, moesten de leerlingen hun zo geliefde speelberg achterlaten. Bij het aanpassen van het bestaande schoolplein, met als doel een natuurlijk speelplein te creƫren, mocht dat object dan ook niet ontbreken. Naast de speelberg, komen er in de nieuwe situatie een 'dolomietenpad', een ontdekroute en een 'theatertje'. Het plein moet in de toekomst een openbare plek worden waar ook na schooltijd op gespeeld kan en mag worden.

... kinderen en hun ouders hielpen een handje mee om de berg zand .... (kort verslag van hoe het gegaan is volgt maandag).

Tekst

Berry Burghout:
De berg was bij de verhuizing een vraag van de ouders en kinderen. Op het oude plein hadden we ook een berg en nu wordt hij ook op het nieuwe plein aangelegd. Aan 1 kant van de berg maken we een theater en podium.

Met NL-Doet hebben we dit gebouwd. Een hele klus. Er komen ongeveer 1000 tegels in. Het plein is overigens nog lang niet klaar. Komende weken wordt de berg verder aangelegd en beplant. Er komt een buis door de berg, zodat kinderen er doorheen kunnen. Ook komen er duikelstangen en paadjes en wordt het plein opnieuw bestraat.

Maar NL-Doet hebben we gebruikt voor het theater.

Foto: Berry Burghout Foto: Berry Burghout Foto: Berry Burghout Foto: Berry Burghout