Vocaal Mannenensemble Cantabilé.
Vocaal Mannenensemble Cantabilé. Foto: Dorus Pastoors

Cantabilé bestaat 20 jaar

Door Constance Moolhuijzen

HORSSEN - Vocaal Mannenensemble Cantabilé bestaat dit jaar twintig jaar. Volgens bestuursleden Dorus Pastoors en René Nuijten, maar ook PR-functionaris Nic Bakker, een goede gelegenheid om het koor onder de aandacht te brengen. 'Als jubileumgeschenk zou het mooi zijn om het koor uit te breiden met een zestal nieuwe leden, meer mag ook. Een geschoolde of geoefende stem is niet nodig. Onze jonge dirigente Janine Waardenburg is tevens zangpedagoog. Ze weet daardoor de stem van een nieuw lid onder te brengen in de eigen stemgroep.'

De aanmelding is geheel vrijblijvend, ook voor kortere tijd. 'De eerste keer wordt je door één van ons opgehaald en weer thuis afgezet. Uiteraard na een gezellig samenzijn in de kantine van dorpshuis de Horst. Ook voor mannen zonder eigen vervoer vinden we, voor de toekomst, wel een oplossing, we zijn zeer saamhorig', aldus de heren.

Repetoire
Cantabilé heeft een uniek oefensysteem; via de computer kan men tekst en muziek thuis oefenen op eigen stemgroep. Men hoeft dus ook geen noten te kunnen lezen. Het repertoire bestaat onder andere uit ballads, evergreens en Russische liederen. Het koor heeft in Dreumel onlangs nog een optreden gehad met een Russisch koor uit Sint Petersburg maar ook met de Lads, een koor met Ierse muziek. Leden van het koor komen uit heel de regio en treden, op verzoek, ook op bij festiviteiten en uitvaarten. Voor het jubileum staan er in het najaar drie optredens in de planning; in Beneden-Leeuwen, Wageningen en Wijchen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: www.mannenensemblecantabile.nl. Repetities zijn er elke dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur in dorpshuis de Horst in Horssen. Vrijblijvend aanmelden als koorlid kan bij: renenuijten@xmsnet.nl, telefoonnummer 024 6421472 of mannenensemblecantabile@gmail.com.