Hilda Kaart, Roos Paddenburg, Corry Graven- Meuleman, AnneMarie Godschalk, Corrie Graven- Spaan, Mieke den Hollander en Ria Gijsberts.
Hilda Kaart, Roos Paddenburg, Corry Graven- Meuleman, AnneMarie Godschalk, Corrie Graven- Spaan, Mieke den Hollander en Ria Gijsberts. Foto:

Vriendinnen vieren 40-jarig jubileum

DRUTEN - Zeven vrouwen vonden elkaar 40 jaar geleden, tijdens een informatiemiddag van de pas opgerichte Wijkvereniging Druten-Zuid, vanuit een passie voor creativiteit. Ze kwamen sindsdien wekelijks bijeen om creatief bezig te zijn. Woensdag 15 maart viert de selecte groep het 40-jarig jubileum.

Vier dames maken vanaf het begin deel uit van de groep, die nog steeds uit zeven vrouwen bestaat. 'Van oorsprong komt niemand van ons deze regio', vertelt een van hen. 'De familie was ver weg en daarom was het ook zo fijn om op deze manier samen te kunnen zijn met andere jonge vrouwen uit de buurt, die het gemis van familie een beetje minder maakten. In de afgelopen 40 jaar is er veel gebeurd, en het was fijn om dat met elkaar konden delen. Wat kenmerkend is van deze club is het plezier dat we hebben met elkaar. Het creatieve clubje is uitgegroeid tot een hechte vriendinnengroep die nog steeds wekelijks bij elkaar komt. We drinken dan een wijntje, voorzien van wat lekkere hapjes, en willen ook nog wel eens iets creatiefs doen.'