Ondernemers uit Maas en Waal en vertegenwoordigers van de gemeenten Wijchen, Druten en West Maas en Waal kwamen naar de bijeenkomst bij Yasemin.
Ondernemers uit Maas en Waal en vertegenwoordigers van de gemeenten Wijchen, Druten en West Maas en Waal kwamen naar de bijeenkomst bij Yasemin. Foto: Caroline Verhees

Ondernemers slaan handen ineen

ALTFORST - Op 20 februari jl. hebben ruim 80 ondernemers stappen gezet om tot producten en diensten te komen voor versterking van de vrijetijdseconomie in het Land van Maas & Waal. De bijeenkomst werd georganiseerd door Ondernemend Maas en Waal (OMW) en de streekcoördinator van het project Profilering Land van Maas & Waal.

Op de uitnodiging om actief mee te denken werd niet alleen enthousiast gereageerd door ondernemers uit de vrijetijdssector; ook andere ondernemers uit Maas & Waal en vertegenwoordigers van de gemeenten Wijchen, Druten en West Maas & Waal kwamen naar Yasemin (voorheen de Kikvorsch) in Altforst om mee te denken en te doen. Samen hebben zij tientallen ideeën op papier gezet en ook de intentie uitgesproken mee te willen werken aan de uitwerking van deze ideeën. Een bevestiging van de betrokkenheid van ondernemers in Maas & Waal en van draagvlak om Land van Maas & Waal samen beter op de kaart te zetten.

Follow up
De komende weken worden de deelnemers benaderd door leden van de door OMW ingestelde stuurgroep, om hun ideeën te bespreken en verder uit te werken. In maart is bekend welke ideeën op korte termijn worden uitgewerkt in producten en/of diensten. Op 22 mei 2017 worden minstens drie uitgewerkte ideeën volledig gepresenteerd tijdens een bijeenkomst waar weer alle ondernemers voor worden uitgenodigd.

Beeldmerk
Op 31 januari jl. hebben inwoners uit de drie gemeenten mood boards gemaakt waarop via kleuren, vormen en beelden de kernwaarden en identiteit van Land van Maas &Waal naar voren komen. Vanuit deze mood boards en de input uit de stuurgroep wordt in de komende weken het beeldmerk gevormd. Het beeldmerk zal ruim voor 22 mei bekend zijn, maar wordt officieel op 22 mei gepresenteerd.

Bijdrage leveren?
Ondernemers die de bijeenkomst hebben gemist en wel graag een actieve bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met streekcoördinator Caroline Verhees via streekcoordinator@ondernemendmaasenwaal.nl of telefoon 06-29086839.