Repetitie Bezoekuur.
Repetitie Bezoekuur. Foto: John van Gelder

Toneelvereniging Deest speelt Bezoekuur

DEEST – Toneelvereniging Deest zet binnenkort weer een dolkomisch blijspel op de planken. De toneelvereniging zal vier keer het vrolijke en grappige toneelstuk Bezoekuur spelen in 't Trefpunt in Deest.

Bezoekuur gaat over twee mannen, die naast elkaar komen te liggen in het ziekenhuis en erachter komen, dat ze allebei T. Smit heten en beiden een been in het gips hebben. Tot zover de overeenkomsten. De ene meneer Smit is heel rijk en gewend om in luxe te leven. Hij kampt echter met geldproblemen. De andere meneer Smit is arm, net gescheiden en hij maakt zich druk om de ziekenhuisrekeningen. De ene meneer Smit probeert de andere meneer Smit voor zijn karretje te spannen om bij zijn rijke toekomstige schoonmoeder geld af te troggelen. Gooi er nog een verloofde, een ex-verloofde, een onervaren arts en een verpleegster bij en Bezoekuur staat garant voor een avond vol verwarringen en (bijna) ziekmakende ontwikkelingen.

Casting
De regie is voor het tweede jaar op rij in handen van Bart Mathijssen. 'Bart is pas twee jaar betrokken bij toneelvereniging Deest, maar wordt nu al geroemd om zijn casting. Hij probeert de spelers een rol te geven, waarbij ze uitgedaagd worden om buiten hun comfortzone te treden', vertelt Lisette Maillé, één van de speelsters van de toneelvereniging. Hierdoor wordt de lat elke keer wat hoger gelegd en krijgt de toneelvereniging de ruimte om te groeien. De toneelvereniging heeft dit jaar gekozen voor Bezoekuur van schrijfster Emile Lotz. Dat de vereniging wederom voor een blijspel heeft gekozen is een bewuste keuze. Lisette: 'Onze bezoekers willen een ongecompliceerd avondje uit waarbij ze even lekker kunnen lachen'.

Bezoekuur
Bezoekuur is te zien op zaterdag 11 en 18 maart om 20.00 uur en op zondag 12 en 19 maart om 14.00 uur in dorpshuis 't Trefpunt. Kaarten kosten 8,50 per stuk en kunnen besteld worden bij Leny Peters via telefoonnummer 0487-517396 of e-mail: jlapeters@kpnmail.nl. Toneelvereniging Deest verloot via Facebook twee kaartjes. Kijk voor meer informatie op Facebook/Toneelvereniging Deest.