JeugdPopkoor MIXX
JeugdPopkoor MIXX Foto: Lucien Roelofs

JeugdPopkoor MIXX kwalificeert zich

BEUNINGEN JeugdPopkoor MIXX uit Beuningen heeft zich gekwalificeerd voor De Zinge! Open Invitational op 14 mei 2017 in theater De Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens De Zinge! Open strijden 10 jeugdkoren en/of zanggroepen, uit heel Nederland, om de eer.

De jury bepaalt uiteindelijk wie er met de beker en workshops met een totale waarde van 850 euro naar huis gaat.
Kwalificeren
Groepen die deel wilden nemen moesten videofragmenten opsturen om zich te kunnen kwalificeren. Naast de twee oudste groepen van JeugdPopkoor Zinge!, werden uit alle inzendingen de acht beste koren geselecteerd om mee te doen. MIXX zat bij die beste acht en mag dus meedoen aan de wedstrijd.

Het Festival
De Zinge! Open Invitational wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en is het grootste nationale jeugdzanggroepenfestival in Nederland. Jeugdpopkoor Zinge! uit Hendrik-ido-Ambacht heeft alle jeugdzanggroepen van Nederland en Vlaanderen uitgenodigd voor deze te gekke wedstrijd, waarbij zal worden gekeken wie de beste performance op de planken weet te brengen.

De deskundige jury zal ook dit jaar uit een aantal bekende namen bestaan. Zij bepalen wie zich aan het einde van de dag de winnaar mag noemen. In totaal worden circa 150 deelnemers en 350 toeschouwers bij de Zinge! Open Invitational verwacht. De kaartverkoop start binnenkort op: www.zingeopen.nl.