Lucia Pouwels en André Springveld.
Lucia Pouwels en André Springveld. Foto: Gemeente Druten

Cheque voor Bijna Thuis Huis Druten

DRUTEN - Wethouder André Springveld overhandigde donderdag 9 februari een cheque ter waarde van 1.700 euro aan Lucia Pouwels van het Bijna Thuis Huis in Druten. Dit bedrag is opgehaald met de actie van Stichting Taxus Taxi en het inleveren van de blauwe restafvalzakken. De gemeente Druten heeft het bedrag naar boven afgerond.

Sinds 2009 organiseert Stichting Taxus Taxi de inzameling van taxussnoeisel voor de productie van medicijnen tegen verschillende vormen van kanker. In totaal is er in 2015 9.990 kilo taxussnoeisel opgehaald bij inwoners van de gemeente Druten. In het opgehaalde snoeisel zit voldoende werkzame stof voor 70 chemotherapiëen. Met de actie is 990 euro opgehaald.
Sinds 1 oktober 2016 zamelt de gemeente Druten afval omgekeerd in. Inwoners die nog blauwe restafvalzakken over hadden konden deze eind 2016 inleveren bij de gemeente en geld terug krijgen of dit bedrag schenken aan het Bijna Thuis Huis. Hiermee werd een bedrag van 706,50 euro opgehaald. In totaal is er een bedrag van 1.700 euro opgehaald.