Stan van den Dobbelsteen (links) en Jos van Wamel (rechts) met hun nieuwe 'Jessica' (zittend).
Stan van den Dobbelsteen (links) en Jos van Wamel (rechts) met hun nieuwe 'Jessica' (zittend). Foto: John van Gelder

Meer voor mannen tijdens herenzitting in Metropole


DRUTEN - De succesvolle eerste editie van de Herenzitting Lauwe krijgt een Drutens vervolg. Dat maakten organisatoren Stan van den Dobbelsteen en Jos van Wamel onlangs bekend. Voor de tweede editie, die op 26 november plaats zal vinden, vonden de heren een wel heel bijzondere locatie: Automuseum Metropole, van ondernemer Frans van Haren. Een Mekka voor autoliefhebbers en locatie bij uitstek voor het mannenevenement.

Door Ruben Schiks

Tijdens de eerste editie, die werd gehouden in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen, heerste een groot gevoel van saamhorigheid bij de gasten, die uit heel Maas en Waal gekomen waren. Reden voor Van den Dobbelsteen en Van Wamel om de Herenzitting Lauwe om te dopen in Herenzitting Maas en Waal. 'Daarmee willen we het evenement toegankelijker maken. Het idee is om het evenement in de toekomst afwisselend in Beneden-Leeuwen en Druten te organiseren', aldus Van Wamel.

Verrassing op verrassing
Net als vorig jaar houden de mannen het programma van de Herenzitting strikt geheim. 'Zeker is in ieder geval dat gasten ook dit jaar kunnen gaan genieten van verrassing op verassing', aldus Van den Dobbelsteen. Tijdens de vorige editie waren er verschillende optredens van vrouwelijke artiesten als Bonnie St. Claire en De Alpenzusjes. Niemand minder dan Bobbi Eden reikte aan Hans van Leeuwen de onderscheiding voor 'De gouwe van Lauwe' uit. 'Die verering, voor iemand die zich verdienstelijk heeft opgesteld, trekken we nu breder', vertelt Van Wamel. 'Ditmaal zullen wij een aantal mensen, die zich op bijzondere wijze inzetten voor de streek, nomineren voor 'De Herenpenning van Maas en Waal'.

Meer voor mannen
Buiten een spectaculair programma, bestaande uit unieke en opvallende acts, biedt de tweede editie van de Herenzitting nu nóg meer voor mannen. Het meest bijzonder is waarschijnlijk de nieuwe locatie, waar gasten zich kunnen vergapen aan de meest uiteenlopende bolides uit de omvangrijke privécollectie van Frans van Haren. Zijn automuseum, dat samen met een proeflokaal en café gevestigd is in het voormalige Trio-gebouw, vormt namelijk het exclusieve decor voor de happening. De organisatoren poseerden tijdens de voorbereidingen alvast even bij een bijzonder exemplaar uit de verzameling: een Bugatti 57C Gangloff.

Nieuwe 'Jessica'
Van den Dobbelsteen en Van Wamel hopen, net als vorig jaar, op een uitverkocht evenement. Om de enorme run op kaarten te kunnen beheersen kreeg het duo vorig jaar hulp van hun goed uitziende secretaresse Jessica. Voor de aankomende editie gingen de twee op zoek naar een nieuwe 'Jessica', en die vonden ze. Zij zal het gezicht worden van de Maas en Waalse herenzitting en wordt vandaag officieel geïntroduceerd op de Facebook-pagina van Herenzitting Maas en Waal.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de Herenzitting Maas en Waal start op Valentijnsdag. Het evenement is all-inclusive. Dat wil zeggen dat gasten voor een bedrag van 85 euro kunnen genieten van een unieke ontvangst met koffie en een lekkernij, een heerlijke brunch en onbeperkt hapjes en drankjes. Kaarten zijn te bestellen via www.herenzittingmaasenwaal.nl.