Roda'28 neemt revanche bij Batavia

BATENBURG - Roda'28 hervatte afgelopen zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Batavia. In september vorig jaar werden de Winssense voetballers thuis met 4–2 geklopt door de Batenburgers. Mede door die nederlaag waren de spelers tot op het bot gemotiveerd om de return te winnen.

In de achtentwintigste minuut was het Roda'28 dat wist te scoren. Halverwege de speelhelft van Batavia was er een ingooi voor de zeer sterk spelende Joris van Rijn, Pim Tromp kreeg die bal in zijn voeten, maar leed balverlies. Stijn Gradussen heroverde de bal en schoot, vrij onverwacht, op doel, waardoor de keeper de bal slechts kon keren. In de rebound was Roda'28 spits Marijn van Kraaij er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten, 0-1.

Batavia begon zeer sterk aan de tweede helft en zette Roda'28 erg onder druk. Desondanks wist Marijn van Kraaij rond de 60e minuut redelijk simpel de voorsprong te vergroten naar 0–2. Deze tussenstand deed de trainer van Batavia besluiten om de druk op de Roda-defensie verder op te voeren. Dit resulteerde in de 72e minuut in de aansluitingstreffer, 1-2. Uiteindelijk scoorde Roda'28 vlak voor het eindsignaal de 1-3. De Winssense ploeg staat momenteel vierde in de competitie. Het verschil met koploper Avios/DBV bedraagt slechts drie punten.