DIO'30 verslaat Beuningse Boys met 1-0

DRUTEN - DIO'30 is goed uit de winterstop gekomen. Afgelopen zondag behaalde het team, met minimaal verschil, een zwaarbevochten maar verdiende overwinning op Beuningse Boys. Evenals in de oefenwedstrijd tegen RKZVC speelde DIO'30 met veel inzet.

Na een aftastend begin probeerden beide ploegen de aanval te zoeken, maar DIO'30 had weinig grip op het middenveld. In de slotfase van de eerste helft waren er kansen voor beide teams, maar die bleven onbenut.

Sterke tweede helft
DIO'30 begon sterk aan de tweede helft. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging over het doel, maar even later was het wel raak. Een corner van Van den Eeckhout werd verkeerd beoordeeld door Luuk Keijser, waarna de bal voor de voeten viel van Dani Bloemberg, die deze vervolgens in het doel wist te schieten, 1-0.

Man of the Match
Bloemberg kreeg nog een goede kans op 2-0, maar ditmaal wist Luuk Keijser de bal met de voet te keren. Een kwartier voor tijd kwam Sam Jacobs in het veld voor Jan Willem Jeurissen. Zijn eerste actie eindigde met een schot op de paal.

Bob Stevens kwam kort voor tijd in het veld voor Dani Bloemberg, die door zijn doelpunt en enorme werklust werd uitgeroepen tot Man of the Match.
Niet veel later klonk het fluitsignaal en konden de Drutense voetballers drie punten bijschrijven. Door de overwinning staat de ploeg op de vijfde plaats op de ranglijst. Het gat met de nummer 3 bedraagt slechts drie punten.