Deelnemers werken aan moodboards.
Deelnemers werken aan moodboards. Foto: Caroline Verhees

Inspirerende brainstorm over Land van Maas en Waal

DRUTEN - Maandagavond 30 januari jl. hebben 16 mensen uit de gemeenten Wijchen, Druten en West Maas & Waal in cultureel centrum d'n Bogerd in Druten gebrainstormd over de identiteit van het Land van Maas & Waal. De bijeenkomst werd georganiseerd door de stuurgroep en streekcoördinator van het project Profilering Land van Maas & Waal. Een project met het doel de regio beter op de kaart te zetten.

'Om de kracht van onze regio naar boven te halen moet je starten bij de basis; de mensen die wonen, werken, naar school gaan, recreëren. Daarom werden ondernemers, culturele ondernemers, inwoners en scholieren uit de drie gemeenten gevraagd om actief en creatief mee te denken', vertelt streekcoördinator Caroline Verhees. Het resultaat van de inspirerende avond bestaat uit vier moodboards waarop kernwaarden en identiteit van het Land van Maas & Waal in woord en beeld worden uitgedrukt. Vanuit deze moodboards wordt een beeldmerk ontwikkeld en de identiteit van Land van Maas & Waal beschreven.

Interactieve bijeenkomst
De tweede stap in het project betreft de uitwerking van ideeën, producten en projecten om de vrijetijdseconomie naar een hoger plan te tillen. Ondernemers in de drie gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen voor een interactieve bijeenkomst op 20 februari aanstaande bij Yasemin in Altforst. Het doel van deze bijeenkomst is ondernemers uit de betreffende gemeenten met elkaar in contact te brengen om ideeën uit te werken, elkaar te adviseren en concrete plannen en projecten uit te werken. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor ondernemers in de vrijetijdssector en detailhandel, maar ondernemers buiten deze sector zijn van harte welkom om mee te denken en doen.