Foto: Anke Zeldenthuis
Foto: Anke Zeldenthuis Foto: Anke Zeldenthuis

Project Dorpsauto Appeltern van start

APPELTERN - Inwoners van Appeltern kunnen komend weekend een gratis testrit maken in de elektrische dorpsauto. De auto is vanaf 12 januari beschikbaar voor iedereen vanaf achttien jaar met een geldig rijbewijs.

Medio vorig jaar werd gemeente West Maas en Waal door provincie Gelderland benaderd voor dit unieke pilotproject. Rianne Heuts, gemeentelijk medewerker Openbare Ruimte en Mobiliteit, kaartte het op haar beurt aan bij DorpsPlatform Appeltern. Daar werd het idee enthousiast ontvangen en verder uitgewerkt. Het project van de dorpsauto wordt ondersteund door provincie en gemeente. Doel is om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren en te kijken of de dorpsauto een passend middel kan zijn ter compensatie van het gebrek aan adequaat openbaar vervoer in de kleine kernen.

Testrit
Inwoners van Appeltern kunnen in het weekend van 14 en 15 januari in de gelegenheid gesteld om een testrit te maken. Dit kan op beide dagen van 09.00 tot 12.00 uur. De testritten starten vanaf de standplaats van de dorpsauto bij Maasdijk 5/Spitsestraat, bij de laadpaal aldaar. Aanmelden voor een gratis testrit kan via www.mooi-appeltern.nl.