Een jonge deelnemer van de Maas&Waal reut.
Een jonge deelnemer van de Maas&Waal reut. Foto: Hein van Houten

Deelnemers Maas en Waalreut geselecteerd op kwaliteit

MAAS EN WAAL - Al jaren vindt de Maas en Waalreut afwisselend plaats in Druten, Horssen en Deest. Dit jaar is carnavalsvereniging De Vrolijke Golf verantwoordelijk voor de organisatie en trekt de jaarlijkse carnavalsoptocht op maandag 27 februari door de straten van Deest.

De Maas en Waalreut staat garant voor een verzameling van de mooiste praalwagens uit de streek, die zoals gewoonlijk op kwaliteit geselecteerd worden. Een viertal neutrale en ervaren juryleden beoordeelt de wagens, loopgroepen en individuele deelnemers op criteria als originaliteit, thema, presentatie, technische afwerking en uitvoering.

De stoet eindigt dit jaar met een ontbinding bij Dorpshuis Het Trefpunt aan de Grotestraat in Deest. De prijsuitreiking, met na afloop een feestavond, vinden plaats in de onlangs fraai verbouwde zaal van het dorpshuis. Die prijsuitreiking begint om 17.30 uur en de prijzen zullen worden uitgereikt door burgemeester Luciƫn van Riswijk.
Inschrijven
Inschrijven voor de Maas en Waalreut kan tot en met 31 januari via www.optochtenmaasenwaalreut.nl. Deelname kost 30 euro voor wagens en 15 euro voor loopgroepen. Omdat er maximaal 50 wagens kunnen deelnemen, worden alle aanmeldingen na de uiterste inschrijfdatum door de bestuursleden bekeken. Op basis hiervan wordt een selectie gemaakt.