Jurgen Seelen. Foto: Anja Seelen
Jurgen Seelen. Foto: Anja Seelen Foto: Anja Seelen

Jurgen Seelen wil progressie doorzetten

Door Anton Janssen

DREUMEL - De zestienjarige Jurgen Seelen, leerling aan een praktijkopleiding voor fietsmecanicien, doet sinds 2010 aan wielrennen en boekte dit jaar mooie successen. Hij won als nieuweling het Euregio sprintklassement en werd enkele keren, onder andere in Belgiƫ en Duitsland, winnaar van een criterium.

De renner uit Dreumel stapte over van de baan naar het veldrijden (crossen) en deed het als junior verdienstelijk. Hij reed ook om de wereldbeker in Valkenburg. Jurgen krijgt veel support van zijn ouders, vriendin en dorpsgenoten. Ze leven mee met zijn verrichtingen.

Komend jaar wil Jurgen de progressie doorzetten. Dat begint op 8 januari in Sint Michielsgestel met het NK veldrijden. Jurgen: 'Als eerstejaars junior zie ik mij niet als favoriet. Ik moet nog werken aan techniek en explosieve kracht, en ervaring opdoen. Een plaats in de top vijftien zou mooi zijn.' Seelen, die in februari een week naar Mallorca gaat om te trainen, zit nu bij een andere club, Het Snelle Wiel in Hapert. Hij heeft tevens veel te danken aan de begeleiding door Reza Hormes en Mandy Beumer.

De fanatieke Jurgen steekt veel tijd in zijn sport en volgt trainingsschema's. Na het crossseizoen, eind maart, richt hij zijn pijlen op de weg. Hij wil verschillende (inter)nationale wedstrijden rijden en verschijnt in juni aan de start op het NK voor junioren. Seelen wil zich met zijn prestaties in de kijker rijden voor een plaats in een beloftenteam: 'Ik wil komend jaar enkele top 10 plaatsen in klassiekers of internationale wedstrijden bereiken.'