Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Kerststalroute langs kerkdorpen Druten

DRUTEN - De kerststalbouwers van de kerken in Deest, Druten, Horssen en Puiflijk hebben hun best gedaan om een mooie kerststal in hun kerk te bouwen. Op tweede kerstdag zijn de vier kerken geopend van 13.00 tot 16.00 uur, voor iedereen die de sfeervolle bouwwerken wil bewonderen. Tevens zijn de kerken traditiegetrouw in kerstsfeer omgetoverd. In Afferden zijn kerststalletjes te zien in de Oude Toren.

Vanaf 6 december is er gebouwd aan het kersttafereel in de H.H. Ewaldenkerk in Druten. Het resultaat is een prachtige, sfeervol verlichte kerststal, met veel kerstbomen erin en eromheen. De kerk zelf is versierd met onder andere natuurlijke decoraties.

Voor de kerststalbouwers en parochianen uit Puiflijk en Deest is de kerstperiode dit jaar extra bijzonder, omdat beide kerken binnenkort hun deuren zullen sluiten.

In Afferden zijn op tweede kerstdag tussen 14.00 en 16.00 uur twintig kerststalletjes te zien in de Oude Toren op Het Hoog. Op de zolderverdieping van de toren is een schitterend kerstlandschap aangelegd.

Kerststal Dreumel

DREUMEL - De Dreumelse Sint Barbarakerk kent een zeer actieve achterban, bestaande uit parochianen en enthousiaste dorpsbewoners. Jaarlijks hullen zij de Dreumelse kerk gezamenlijk in kerstsfeer. De traditionele kerststal mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Op beide kerstdagen is de Sint Barbarakerk geopend van 13.30 tot 16.30 uur en is de kerststal te bezichtigen. Op eerste kerstdag is er een viering met het Seniorenkoor, op tweede kerstdag wordt de zang verzorgd door het Dreumelse kerkkoor.