Cadeau voor kerst

De gemeente Beuningen kreeg vlak voor de feestdagen een prettig presentje van de provincie. Het preventief toezicht op de centjes is opgeheven, Beuningen is dus weer baas in eigen portemonnee. Hoera: allemaal een extra kerstkransje bij de koffie!
Maar even serieus nog zo vlak voor kerstavond: wat konden we precies niet doen door dat preventief toezicht? Ik kan geen project of voorziening bedenken die we zonder toezicht wel hadden gehad. Er was gewoon geen geld!
Maar voor wie nu denkt dat dit de Last Christmas is onder erbarmelijke economische omstandigheden heb ik slecht nieuws. Stop maar met goede voornemens maken over fatsoenlijke voorzieningen, verlaging van de gemeentebelasting of de ontwikkeling van het Asdonkterrein.

Tot 2020 is het armoe troef en pas vanaf 2023 gaat het weer ergens op lijken. Dat wil zeggen: als er geen nieuwe financiƫle tegenvallers komen, iets waar de provincie ook voor waarschuwt.

Want wat er ook gebeurt, Gelderland gaat niet opnieuw voor kerstman spelen. Dat maakt het dus wat gek dat wethouder Driessen zich op de borst staat te kloppen omdat we 'alle problemen' binnen tien in plaats van vijftien jaar hebben opgelost.

Om nog maar te zwijgen over de voetnoot die stilletjes waarschuwt dat 'behaalde resultaten uit het verleden nog geen garantie voor de toekomst geven, waarin u het maar zelf moet uitzoeken'. Je zou bijna denken dat het over een dik jaar verkiezingstijd is...
Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik word wat onrustig van dit soort berichten met de kerststol op schoot. Ik ga zo toch maar even met de kinderen naar de minversie van Beuningen On Ice, een hartstikke leuk initiatief van de ondernemers in het Beuningse centrum.

Want er gebeurt echt veel goeds in Beuningen, zolang de gemeente er zich maar niet teveel mee bemoeit.

Fijne feestdagen!

Dhr. E. van Wijk