DIO'30 boekt eenvoudige 3-1 overwinning

DRUTEN - DIO'30 heeft het jaar 2016 positief afgesloten, door op eigen veld met 3-1 te winnen van hekkensluiter Hatert.

DIO'30 begon aanvallend aan de wedstrijd en mocht een paar corners nemen. Deze leverden echter niets op. De eerste kans voor Hatert was voor Sofyan Boukali, maar Nick Degen wist de bal te keren. Uit een corner die genomen werd door Michel Falize was het raak. Davy van Verseveld kon ongehinderd de 1-0 inkoppen. Ongeveer tien minuten later was er een kans voor Hatert, maar wederom zorgde Nick Degen voor de redding.

Halverwege de eerste helft kwam DIO'30 op 2-0. Juul Janssen wist de bal mee te geven aan Roy van Dongen, die handig de buitenspelval wist te omzeilen. In het midden was Arthur van den Eeckhout meegelopen, die de bal aangespeeld kreeg en deze knap inschoot.

Drie doelpunten
Het duurde niet lang voor het ook 3-0 was. Na een afgeslagen aanval wist Davy van Verseveld de bal opnieuw voor te geven, alwaar Niek Vriesema de bal het laatste tikje gaf. Zo stond DIO'30, dat dit seizoen moeilijk tot scoren komt, binnen een half uur al met drie doelpunten voor.

Tegendoelpunt
Hatert wist terug te komen tot 3-1, dankzij een doelpunt van Sjors Poelen. Net voordat het helemaal donker was, kwam er een einde aan de wedstrijd. De opluchting bij DIO'30 was groot, want de drie punten waren hard nodig om niet in de gevarenzone te belanden.