Foto: Esther Lejeune
Foto: Esther Lejeune Foto: Esther Lejeune

Team IKC De Appelhof op studietrip naar basisschool in Dublin

DRUTEN - Een deel van het team van IKC de Appelhof is in de laatste week van november afgereisd naar Dublin, om deel te nemen aan een uitwisselingsproject genaamd Erasmus+. Doel van dit project is om de sterkste kanten van de diverse deelnemende landen aan elkaar te koppelen.

Tijdens het uitwisselingsproject is tevens bekeken over welke vaardigheden kinderen dienen te beschikken, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de banenmarkt van de toekomst. In totaal doen er zes scholen mee aan het uitwisselingsproject: IKC de Appelhof uit Druten, Scoil Mhuire uit Dublin (Ierland), Es Puig uit Mallorca (Spanje) Pre-school 234 uit Riga (Letland), Paola di Rosa uit Badia Polesine (Italië) en Edisonova uit Vansdorf (Tsjechië). Door de samenwerking kan de Appelhof een krachtige manier van lesgeven aanbieden.

Contact
Een aantal groepen van IKC de Appelhof is gekoppeld aan een groep in het buitenland. Op deze manier kunnen de kinderen, zelfstandig of met behulp van de leerkracht, contact met elkaar hebben én tevens hun kennis van de Engelse taal en diverse verschillende online tools, zoals Skype en YouTube, uitbreiden. De volgende uitwisseling is in Tsjechië, in februari 2017.